Pintér Károly március óta vezeti a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton konyháját. Több mint húsz éve van a pályán, dolgozott itthon és külföldön is, legutóbb a Dubaji Világkiállításon képviselte Magyarországot, ott sem akármilyen szerepben: ő volt a magyar pavilon vezető séfje. Vallja: „az ételben az íz a legfontosabb – onnantól kezdve lehet gondolkodni a tálaláson.”
A stílusa letisztult, sallangmentes, de mégis különleges. Mindig friss alapanyagokkal dolgozik, megbízható termelőktől. Amit főz, az nemcsak a fine dining-rajongóknak szimpatikus: a hotel vendégei nap mint nap kóstolhatják azokat a fogásokat, amiket Károly bárhol a világon büszkén tálalna.
A Mövenpick BalaLand vacsorái nem szokványosak: minden este más-más ország konyhája kerül terítékre. Ez a szálloda tematikájába illeszkedő „80 nap alatt a Föld körül” gasztro-sorozat. A szálloda Kalóz étterme francia ízekkel, indiai fogásokkal, olasz vacsorákkal kedveskedik a vendégeknek, de megjelenik az USA, Dél-Amerika és a Kelet ízvilága is, szóval tényleg olyan, mintha beutaznánk a világot.
És ez az élmény nem csak a felnőtteknek szól. A Mövenpick BalaLand gyerekközpontú, családbarát szálloda, ahol a gyerekek pont ugyanolyan fontosak, mint a felnőttek. A büféétkezés számukra is élmény: külön, alacsonyabb pultról válogathatnak a nekik szóló, mégis minőségi ételekből, legyen szó főfogásról vagy desszertről.
A Mövenpick standardekhez híven nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges és allergénmentes ételkínálatra is: glutén- és laktózmentes, vegetáriánus és vegán opciók is elérhetők, hogy minden vendég megtalálja a számára legmegfelelőbb fogásokat.
MÖVENPICK BalaLand Resort Lake Balaton ☆☆☆☆☆
Móricz Zsigmond utca 96., 8622 Szántód
Hungary
Tel: +36 84 526 888
E-mail:
info@movenpickbalaland.hu